fbpx

Rezerva online

  Nume:

  Telefon:

  E-mail:

  Tip camera:

  Numar persoane:

  Data sosirii:

  Data plecarii:


   

   

  Atractii turistice

   

   

  Trasee turistice

   

   

  Trasee turistice

  •     Gura Humorului – Manastirea Humorului (Manastirea Humor) – Voronet (Manastirea Voronet)
  •     Gura Humorului – Vama – Frasin – Vatra Moldovitei (Manastirea Moldovita) – Sucevita (Manastirea Sucevita) – Marginea (ceramica neagra)
  •     Gura Humorului – Paltinoasa – Solca – Marginea – Vicovu de Sus – Putna (Manastirea Putna)
  •     Gura Humorului – Paltinoasa – Cacica (Salina de la Cacica)

   

   

  Salina Cacica

   

   

  Salina Cacica

  Unul dintre cele mai cautate locuri ale judetului Suceava este Cacica, o cumuna din apropierea orasului Gura Humorului, care are ca principala atractie salina ce a fost sapata manual sub conducerea tehnica a austriacului Paul Hofman.

  Numele “Cacica” provine din polonezul “kaczika’, care inseamna “rata” si se datoreaza faptului ca in aceasta zona existau numearoase mlastinicu stufarisi ce adaposteau o multime de rate salbatice.

  salina

  Masivul de sare de la Cacica atrage annual mii de turisti datorita fostei mine vechi care adaposteste capela romano-catolica sfanta Varvara, datorita camerolor de basorelief, salii de dans si lacul sarat care are multe proprietati balneo-climaterice. De asemenea, in zona se mai poate vizita sanctuarul romano-catolic din centrul civic al satului cacica si fostul schit de lemn al Manastirii Humor din satul Partestii de Sus.

   

   

  Partia Soimul

   

   

  Partia Soimul

  Daca pe timpul vacantelor din timpul verii turistii se pot bucura de bazinele complexului Arinis, in anotimpul iernii principala atractie este reprezentata de partia de schi “Soimul”. Practicantii sporturilor de iarna au la dispozitie o partie o partie de 1760 de metri, dotata cu tunuri de zapada benefice unei depline functionalitati pe pe parcursul anotimpului rece. De asemenea, aceasta dispune de o masina de batut zapada si de instalatie nocturna.

  partia1

  Pentru mai multe detalii accesati pagina: www.primariagh.ro

   

   

  Complexul Arinis

   

   

  Complexul Arinis

  Pe langa renumitele atractii religioasa care claseaza zona Bucovinei in topurile atractiilor turistice din Romania, turistii care ajung in Gura Humorului au la dispozitie si un spatiu modern de agrament in parcul Arinis. Complexul este compus dintr-un basin olimpic acoperit, de 570 de metri patrati, doua piscine exterioare, sauna, Jacuzzi si baie cu abur.

  arinis1

  arinis2Pentru mai multe detalii accesati pagina: www.primariagh.ro

   

   

   

   

  Manastirea Humorului

   

   

  Manastirea Humorului

  Manastirea Humor sau Manastirea Humorului, al doilea termen fiind mai des folosit de localnici, este un locas de cult pentru ortodoxi, care dateaza din anul 1530 si care a fost infiintata de catre marele logofat Toader Bubuiog. Aceasta este situate in satul cu acelasi nume, la cativa kilometri de Gura Humorului. Inca din anul 2004, Manastirea Humor a fost inclusa pe lista monumentelor istorice ale judetului Suceava.

  Aceasta atractie turistica are poarta specificul zonei Bucovinei si constituie un ansamblu manastiresc format din patru obiective:

  •          Biserica “Adormirea Maicii Domnului” si “Sf. Gheorghe” care a fost construita in anul 1530.
  •          Ruinele caselor manastiresti care dateaza din secolele XVI-XVIII
  •          Turnul lui Vasile Lupu, construit in anul 1641 si avand rol defensiv
  •          Turnul clopotnita, acesta fiind cel mai nou obiectiv al complexului turistic, datand din secolul XIX

  manastirea_humor

  Chiar daca a fost ctitorita in perioada lui Stefan cel Mare, aceasta biserica se diferentiaza de celelalte lacasuri de cult intemeiate in acea vreme prin doua mari trasaturi distinctive: lipsa turlei de deasupra naosului si prezenta, pentru prima data in arhitectura moldoveneasca, a unui pridvor deschis si a tainitei, incapere noua suprapusa incaperii mormintelor.

   

   

  Manastirea Voronet

   

   

  Manastirea Voronet

  Foarte aproape de Conacul Domnitei se afla Manastirea Voronet, una dintre cele mai renumite manastiri din zona Bucovinei. Cunoscutul lacas de cult ctitorit de Stefan cel Mare in anul 1488 este denumita “Capela Sixtina a Orientului”, datorita “Judecatii de apoi”, fresca de pe fatada bisericii din partea de vest. Pictura exterioara a manastirii care dateaza din timpul domniei lui Petru Rares este realizata la cote artistice foarte inalte, aceasta fiind considerata cea mai reusita lucrare a artei feudale moldovenesti. Albastrul, culoarea predominanta a fatadei exterioare, are de asemenea o denumire care o face recunoscuta in toata lumea. “Albastrul de Voronet” este asadar la fel de cunoscut precum rosul lui Rubes ori verdele lui Veronese.

  Manastirea reprezinta unul dintre importantele locuri de pelerinaj, fiind vizitata anual de mii de turisti romani, dar si de cei care vin din colturi indepartate ale lumii.

  manastirea_voronet