Rezerva online

Nume:

Telefon:

E-mail:

Tip camera:

Numar persoane:

Data sosirii:

Data plecarii:


Degusta cele mai gustoase preparate traditionale din Bucovina!

 

 

Bucovina este denumita si un adevarat colt de rai de turistii care revin cu drag in fiecare sezon. In aceasta zona atat de frumoasa, nu puteau sa lipseasca preparatele traditionale pregatite de gospodine desavarsite.

In anul 2009, s-a recunoscut la nivel national originalitatea acestor preparate, infiintandu-se o asociatie intitulala Produs in Bucovina, cu scopul promovarii acestor mancaruri.

Foarte cunoscute sunt preparatele pregatite din carne de porc, precum jambonul, preparate haiducesti, carnatii boieresti si costita afumata, toate fiind produse ecologice, fara aditivi alimentari si conservanti nocivi.

Ciorba radauteana este un alt produs recunoscut in intreaga Romanie, datorita combinatiilor inedite de ingrediente, care dau o savoare aparte. Aceasta se serveste cu ardei iute, care are un rol foarte bun in metabolismul organismului.

Preparatele traditionale din Bucovina sunt apreciate si de turistii internationali. Ca desert, se recomanda clatitele pregatite la cuptor, cu vanilie si aroma de scortisoara, fiind un adevarat deliciu.

Hribii care se gasesc in padurile din Bucovina sunt folositi in bucatarie, pentru prepararea tocanitei de hribi, servita cu mamaliga.

Fiind o zona in care se gasesc foarte multe manastiri, exista retete pregatite special la manastiri, pentru pelerini. Sarmalele manastiresti inca se prepara in Bucovina, dupa retete foarte vechi.

Pastravul, un peste care traieste in raurile de munte, este preparat fie la cuptor, asezonat cu legume, fie cu smantana, fiind foarte sanatos si gustos.

Cum orice preparat trebuie asezonat cu o bautura pe masura, afinata este alegerea ideala. In general, turistii sunt intampinati cu paine si sare, dar si cu cate un pahar de afinata facut in casa.

Cozonacul din Bucovina este rumen si pufos, datorita ingredientelor naturale. Acesta este de nelipsit la orice sarbatoare si nu numai. Umplut cu nuca si stafide, are un gust deosebit.

Preparatele traditionale din Bucovina reprezinta adevarate delicii gastronomice, fiind foarte diferite de tot ce ati gustat pana acum.

Daca vizitati Bucovina, trebuie neaparat sa degustati din cat mai multe preparate. Acestea sunt preparate din ingrediente naturale, cele care se gasesc in orice gospodarie sau pensiune bucovineana.

Concluzionand, alegeti o vacanta in frumoasa Bucovina, si veti avea parte de momente inedite si de bucate alese, pregatite cu drag.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *